Tor guden over alle guder essay

Det var ingen lys i enden av tunnelen. Alt tar fyr der han stormer frem. Nor betyr hav, ge betyr land. Men to av dem, Bergjelme og konen hans, reddet seg opp i en melkiste. For eksempel i legenden om kong Arthur.

Mens han sov begynte han og svette, og av svetten i venstre arm hule vokste det frem en kvinne og en mann. Gudene var alle menneskelige.

Norrøn mytologi

Noe som vi i den moderne verden ville ha kalt en regnbue. Yggdrasil holder verden sammen. Rungne la derfor skjoldet sitt under seg.

Vikingernes guder i den gamle tro - nordisk mytologi

Og til sist, den gamle Elle som Tor hadde tatt tak med, var alderdommen selv. Titt og ofte reiste han over himmelen med vognen sin trukket av bukkene Tanngnjost og Tanngrisne. Konen hans het Sigyn. Hun var en mester i Ondskap og sort magi. Hanen med en kam av gull.

Noreg, fordi det var det opprinnelige navnet. Fenris ulven ryker lenken. Noreg var det folk i utlandet kalte oss. Barn av Loke og en jotunhest. Heimdal eier luren Gjallarhorn.

Liste over personer i norrøn mytologi

Blodet renner ned fra himmelen.I hinduismen er det flere millioner guder, men egentlig er alle bare uttrykk for den ene store guden Brahman, verdenssjelen. Brahman er den ene guden, og alle gudene er egentlig bare en av Brahmans mange skikkelser, litt som man i kristendommen snakker om Faderen, Sønnen og Den hellige Ånd.

Thor, Tor, þórr, den stærkeste gud blandt aserne og særlig kendt som jættebekæmper. Hans faste modstandere er jætterne og kaosmagten over dem alle, Midgårdsormen.

Han forsvarer kosmos, dvs. Asgård og Midgård, imod kaos. Den gudetype, Også andre indoeuropæiske guder som de antikke Zeus/Jupiter (udstyret med tordenkile) og.

Tor (Þórr) er i den norrøne mytologien Odins sønn, og den nest mektigste guden, etter Odin. Hans viktigste rolle var å opprettholde verdensordenen. Han var også tordenguden og rådde over været.

Hans mor var åsynjen Fjorgyn (). Loke var den merkeligste guden av alle. Han var ofte med Tor og Odin på deres reiser og hjalp dem ut av knipe. Loke var av jotunætt og kunne samtidig være ond, listig og svikefull mot andre guder og mennesker.

Liste over personer i norrøn mytologi inneholder navn på personifiserte figurer som omtales i den norrøne killarney10mile.comgalleriet i åsatroen består av ulike ætter og vesener som delvis flyter over i hverandre. Det finnes æser (guder) og åsynjer (gudinner), vaner (vaneguder), jotner og gygrer, norner, valkyrjer, diser, dverger, alver.

Finnes ikke tall på hvor mange guder det er Odin Tor Frøya Loke Krig, visdom, død, trolldom Guden over alle guder Eldste og klokeste av alle æsene Enøyd, ofret øyet sitt i kunnskapens brønn Mange dyr 2 ravner på skulderen, ser og hører alt Hest med åtte føtter, Sleipner, ingen løper så fort som han.

Download
Tor guden over alle guder essay
Rated 3/5 based on 37 review